Neapolská zeleninová mísa
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 200 g Lilek
- 200 g Paprika zelená
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 704.7 mg
- Vláknina 11860.8 mg
- Vitamín A 11860.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, cuketu a lilek a 5 minut dusíme.
-
2
Poté vložíme do hrnce na kostky nakrájená rajčata, přidáme rajčatový protlak, bazalku, tymián, 200 ml vody, vše promícháme, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 30 minut.
-
3
Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.