Norský losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Losos - filety
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 95.5 mg
  • Draslík 1499.6 mg
  • Vláknina 11641.8 mg
  • Vitamín A 11641.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lososa osolíme, opepříme a lehce potřeme máslem.

  • 2

    5-6 minut je po obou stranách grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod

  • 3

    horkým grilem, až mají porce zlatohnědou barvu.

  • 4

    Špenát: Rozpálíme olej, přidáme kolečka cibulky, drcený česnek a průběžně promícháváme a smažíme. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, nakrájený špenát a podusíme ještě asi 8 minut. Dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Lososa ozdobíme stočenými plátky citronu a podáváme spolu se špenátem.

Komentáře k receptu