Kapr po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Hrozinky
  • 600 g Kapr obecný
  • 10 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 3 g Nové koření celé
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 886.7 mg
  • Vláknina 6820.5 mg
  • Vitamín A 6820.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a odkrojíme mu ploutve a ocas. Odkrojené části dáme vařit s celerem, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením do hrnce s vodou asi na 20 minut. Mezitím si v rendlíku roztopíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme, až vnikne světlá jíška.

  • 2

    Vývar scedíme, zahustíme světlou jíškou, ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přilijeme víno, přidáme cukr, hrozinky a nasekané mandle a nakonec naporcovaného kapra, kterého dusíme v omáčce doměkka.

  • 3

    Poce kapra podáváme teplé, přelité omáčkou.

Komentáře k receptu