Losos na chřestu se zálivkou
Suroviny
- 800 g Chřest bílý
- 800 g Losos - filety
- 150 ml Víno bílé
- 50 ml Dolin - Vermouth
- 100 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
- 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 159.5 mg
- Draslík 1114.5 mg
- Vláknina 8902.4 mg
- Vitamín A 8902.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Losové filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Chřestové výhonky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme směs vína a vermutu, kterou jsme ochutili špetkou pepře. V této směsi dusíme chřest asi 15 minut. Když je chřest měkký, odložíme ho na teplé místo. Potom osmažíme marinované filety z lososa a také je odložíme na teplé místo. Servírujeme na předehřátých talířích
-
2
tak, že na rozloženém chřestu upravíme smažené filety,
-
3
které přelijeme smetanovou omáčkou. Tu připravíme tak, že do vývaru z chřestu zašleháme smetanu a lžíci škrobové moučky a minutu necháme povařit. Podáváme teplé.