Losos na chřestu se zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest bílý
  • 800 g Losos - filety
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Dolin - Vermouth
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 159.5 mg
  • Draslík 1114.5 mg
  • Vláknina 8902.4 mg
  • Vitamín A 8902.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Losové filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Chřestové výhonky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme směs vína a vermutu, kterou jsme ochutili špetkou pepře. V této směsi dusíme chřest asi 15 minut. Když je chřest měkký, odložíme ho na teplé místo. Potom osmažíme marinované filety z lososa a také je odložíme na teplé místo. Servírujeme na předehřátých talířích

  • 2

    tak, že na rozloženém chřestu upravíme smažené filety,

  • 3

    které přelijeme smetanovou omáčkou. Tu připravíme tak, že do vývaru z chřestu zašleháme smetanu a lžíci škrobové moučky a minutu necháme povařit. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu