Fazole kyjevské
Suroviny
- 675 g Fazole červené
- 150 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.68 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1055 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 37 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 258.7 mg
- Vláknina 5497.8 mg
- Vitamín A 5497.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme máslo, česnek a petrželku a utřeme. Česnekové máslo dáme na list pečícího papíru, vytvarujeme do doutníkového tvaru a stočíme do papíru. Dáme do lednice.
-
2
Červené fazole rozmačkáme a přimícháme do nich 75 g strouhanky.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájený pórek a celer a smažíme 4 minuty. Přidáme na pánev fazolovou směs s petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme. Směs dáme stranou, aby vychladla.
-
4
Fazolovou směs rozdělíme na 4 porce a vytvarujeme z nich šišky. Rozkrojíme česnekové máslo na 4 díly a vložíme ho doprostřed každého fazolového bochánku. Zformujeme fazolovou směs kolem česnekového másla, aby bylo obaleno.
-
5
Každý fazolový bochánek obalíme v rozšlehaném vejci a ve zbylé strouhance vyválíme.
-
6
Smažíme je v troše oleje cca 10 minut.
-
7
Ihned podáváme.