Sýrové a bramborové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 24 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 520.8 mg
- Draslík 1113.5 mg
- Vláknina 11316.2 mg
- Vitamín A 11316.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.
-
2
V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.
-
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.
-
4
V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.
-
5
Ihned podáváme.