Sýrové a bramborové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 25 g Sýr Gruyére
  • 25 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 25 g Sýr Čedar
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 520.8 mg
  • Draslík 1113.5 mg
  • Vláknina 11316.2 mg
  • Vitamín A 11316.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  • 2

    V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.

  • 4

    V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu