Omáčka z mořských plodů se špagetami
Suroviny
- 225 g Špagety
- 115 g Hrášek
- 225 g Cuketa
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 25 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Květák
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 191 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 109.2 mg
- Draslík 1035.1 mg
- Vláknina 19715.2 mg
- Vitamín A 19715.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme lžíci olivového oleje a špagety a vaříme, dokud nezměknou. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme zbytkem olivového oleje, zakryjeme pokličkou a udržujeme teplé.
-
2
K varu přivedeme v hrnci drůbeží vývar s citronovou šťávou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a pokrájenou mrkev a 4 minuty vaříme. Vyndáme zeleninu a dáme ji stranou. Do pánve dáme hrachové lusky a minutu smažíme. Poté dáme stranou k ostatní zelenině.
-
3
Rozehřejeme v pánvi polovinu másla, přidáme pokrájenou cibuli a cuketu a 3 minuty smažíme. Přidáme rozetřený česnek a krevety a další 3 minuty smažíme.
-
4
Do směsi přimícháme zeleninu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbylé máslo.
-
5
Špagety přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou, parmezánem a ihned podáváme.