S plody moře těstovinový salát
Suroviny
- 175 g Těstoviny Penne
- 125 g Žampiony čerstvé
- 125 g Olihně
- 175 g Krevety tygří - loupané
- 120 g Rajčata sušená sterilovaná
- 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 600 g Mušle slávky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Mrkev kořen
- 12 ks Klasy kukuřice mražené
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Zálivka salátová italská
- 3 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 135 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 80.4 mg
- Draslík 614.8 mg
- Vláknina 6739.4 mg
- Vitamín A 6739.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.
-
2
Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.
-
3
Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.
-
4
Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.
-
5
Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.
-
6
Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
7
Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.
-
8
Podáváme vychlazené.