Pečený zajíc
Suroviny
- 600 g Zaječí maso
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 100 g Slanina vepřová
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 9 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Mrkev kořen
- 2 g Nové koření celé
- 6 g Sůl
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 ml Ocet kvasný lihový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1432 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 134.8 mg
- Draslík 792.7 mg
- Vláknina 6329.4 mg
- Vitamín A 6329.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.