Rizoto janovské s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 297.7 mg
- Vláknina 1855 mg
- Vitamín A 1855 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme.
-
2
Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme.
-
3
Ihned podáváme.