Rizoto janovské s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Mořské plody mix
  • 350 g Rýže Arborio
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar rybí
  • 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 297.7 mg
  • Vláknina 1855 mg
  • Vitamín A 1855 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu