Vepřové mleté řízky s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Játra vepřová
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Cibule
  • 30 g Česnek
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 3 g Kmín celý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 ml Slanina vepřová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1550 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 334.3 mg
  • Draslík 1024.3 mg
  • Vláknina 5895 mg
  • Vitamín A 5895 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto.

  • 2

    Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme.

  • 3

    Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu