Vepřové mleté řízky s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1550 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 334.3 mg
- Draslík 1024.3 mg
- Vláknina 5895 mg
- Vitamín A 5895 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto.
-
2
Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme.
-
3
Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku.