Marinované jehněčí špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí plec
  • 200 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Koriandr celý
  • 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 816.8 mg
  • Vláknina 2873.8 mg
  • Vitamín A 2873.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka koriandru rozdrtíme a smícháme s nadrceným česnekem, 75ml olivového oleje, medem, citronovou kůrou a pepřem.

  • 2

    Směsí potřeme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso a necháme asi 2 hodiny uležet ve zbylé marinádě.

  • 3

    V misce prošleháme zbylý olej, ocet a čerstvý nasekaný koriandr. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Přelijeme je připravenou zálivkou.

  • 4

    Maso napíchneme na špejle předem namočené ve studené vodě, osolíme a grilujeme asi 8 minut.

  • 5

    Špízy upravíme na talíře a podáváme s rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu