Jehněčí Navarin
Suroviny
- 300 g Brambory rané
- 15 g Máslo čerstvé
- 300 g Tuřín
- 900 g Jehněčí plec
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Karotka
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bageta
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1144 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 1166.8 mg
- Vláknina 16483.8 mg
- Vitamín A 16483.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme očištěné, omyté, na kousky nakrájené jehněčí maso a osmažíme je po všech stranách. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a za častého míchání smažíme asi 5 minut.
-
2
Potom vše zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bylinky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme 45 minut.
-
3
Přidáme oloupané, nakrájené brambory, očištěné baby karotky a tuříny. Pod pokličkou podusíme 15 minut, přidáme očištěné fazolky a dusíme ještě 10-15 minut doměkka.
-
4
Podáváme s krajíčky bagety.