Telecí kousky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 700 g Telecí maso přední
  • 400 g Chřest zelený
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 382.3 mg
  • Draslík 614.1 mg
  • Vláknina 2554.8 mg
  • Vitamín A 2554.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme a uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Vývar uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na polovině rozpuštěného másla osmahneme plátky česneku, potom přidáme kousky masa, zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevypaří, potom přidáme trošku vody a dusíme ještě 5 minut.

  • 2

    Maso odložíme na talíř a do pánve vložíme chřest, který podlijeme 1 dl vývaru z chřestu a 5 minut vaříme. Maso vrátíme zpět a dusíme 20 minut.

  • 3

    Dušené maso a chřest vyndáme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, do které vmícháme lžičku citrónové šťávy. Směs odstavíme z ohně, vmícháme do ní žloutek, ještě jednu lžičku citrónové šťávy a lžičku sekané petrželky.

  • 4

    Maso a chřest z alobalu vrátíme zpět do pánve, s připravenou žloutkovou směsí dobře promícháme a ještě trochu přihřejeme, aby byl pokrm horký. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu