Slávky v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Mušle slávky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 910 mg
  • Vláknina 2329.6 mg
  • Vitamín A 2329.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekanou cibuli a česnek dáme do pánve a podusíme na oleji pod pokličkou 3 minuty. Každé z rajčat nařízneme křížem a dáme do misky. Zalijeme vařící vodou a blanšírujeme 45 vteřin. Necháme je okapat a ponoříme do studené vody, poté je snadno oloupeme. Přidáme je ke směsi do pánve a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Přidáme sůl, pepř a polovinu petrželky.

  • 2

    Ve studené vodě vydrhneme mušle a odstraníme otevřené mušle, které se ani po ostrém poklepání nezavřou.

  • 3

    Do velkého hrnce dáme mušle, přidáme tolik vroucí vody, aby byly ponořené. Hrnec přikryjeme a vaříme 2 minuty, aby se mušle otevřely. Po minutě promícháme, scedíme a necháme okapat. Prázdné půlky zahodíme. Plné půlky dáme na pečicí plech.

  • 4

    Do každé mušle dáme lžící rajčatovou omáčku. Smícháme strouhanku s parmezánem a posypeme mušle. Zapékáme 2 minuty.

  • 5

    Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu