Paštika z kuřete
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Slanina vepřová
- 600 g Kuře
- 100 g Vepřová uzená plec
- 50 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Paštikové koření
- 0.5 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 267.6 mg
- Draslík 411 mg
- Vláknina 1947.2 mg
- Vitamín A 1947.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí.
-
2
Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit.
-
3
Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou.
-
4
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny.
-
5
Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků.
-
6
Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře.
-
7
Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků.