Špagety s hřebenatkami a mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 500 g Mušle slávky
  • 225 g Hřebenatka
  • 225 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 941 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 1005.4 mg
  • Vláknina 696.5 mg
  • Vitamín A 696.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

  • 3

    Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme.

  • 4

    Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu