Špagety s hřebenatkami a mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 11 g
- Sodík 941 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 1005.4 mg
- Vláknina 696.5 mg
- Vitamín A 696.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat.
-
2
V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
-
3
Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme.
-
4
Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme.