Větroplašky se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.375 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 306.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.

  • 2

    Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu