Pečená jablka v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 22 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 269.3 mg
- Vláknina 12070 mg
- Vitamín A 12070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozložíme na vál a podle velikosti jablek nakrájíme na čtverce. Rybízový džem promícháme s rumem, jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, vykrojíme střed a naskládáme na čtverce, otvor naplníme džemem s rumem, posypeme skořicovým cukrem, zabalíme do listového těsta a dobře přimáčkneme. Z těsta formičkou vykrojíme kolečka, která nalepíme navrch. Obalené a uzavřené těsto potřeme rozkvedlaným vejcem, plech opláchneme vodou, na něj naskládáme jablka a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Upečené posypeme moučkovým cukrem.