Dušená kachna s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 106 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 20.6 mg
- Draslík 177.5 mg
- Vláknina 2097.8 mg
- Vitamín A 2097.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou kachnu nasolíme zvenku i zevnitř. Vložíme ji na pekáč, naplníme nakrájenou slaninou a jablkem, polijeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby. Pečeme dorůžova asi 3 hodiny, vydatně podléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu přemístíme s tukem do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a hřebíček, podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni půl hodiny. Zalijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata a ještě půl hodiny dodusíme. Kachnu vyjmeme a naporcujeme, omáčku necháme povařit, osladíme, opaprikujeme a vrátíme maso zpět.