Dušená kachna s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 g Nové koření celé
  • 3 g Hřebíček
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 kg Kachna mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 177.5 mg
  • Vláknina 2097.8 mg
  • Vitamín A 2097.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou kachnu nasolíme zvenku i zevnitř. Vložíme ji na pekáč, naplníme nakrájenou slaninou a jablkem, polijeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby. Pečeme dorůžova asi 3 hodiny, vydatně podléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu přemístíme s tukem do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a hřebíček, podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni půl hodiny. Zalijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata a ještě půl hodiny dodusíme. Kachnu vyjmeme a naporcujeme, omáčku necháme povařit, osladíme, opaprikujeme a vrátíme maso zpět.

Komentáře k receptu