Koňské řízky v paprikové omáčce
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 800 g Koňské maso
- 100 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 100 g Sádlo škvařené
- 2 g Nové koření celé
- 10 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 dl Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 49 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 514.2 mg
- Vláknina 3478.4 mg
- Vitamín A 3478.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny, přidáme bobkový list, nové koření, papriku a zalijeme svařenou vodou se solí a octem. Necháme marinovat 2 dny.
-
2
Maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky, osolíme a opaprikujeme. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran a přendáme do kastrolu. Na pánvi osmažíme cibuli nadrobno a i s tukem ji přidáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni 4 hodiny, občas maso otočíme a podléváme vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou s paprikou, zalijeme smetanou a povaříme.