Koňské řízky v paprikové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 800 g Koňské maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 g Nové koření celé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 514.2 mg
  • Vláknina 3478.4 mg
  • Vitamín A 3478.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny, přidáme bobkový list, nové koření, papriku a zalijeme svařenou vodou se solí a octem. Necháme marinovat 2 dny.

  • 2

    Maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky, osolíme a opaprikujeme. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran a přendáme do kastrolu. Na pánvi osmažíme cibuli nadrobno a i s tukem ji přidáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni 4 hodiny, občas maso otočíme a podléváme vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou s paprikou, zalijeme smetanou a povaříme.

Komentáře k receptu