Tvarohový závin s vlašskými ořechy a švestkovými povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 400 g Povidla švestková
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 ks Tvaroh jemný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 53.7 mg
  • Vláknina 3158.8 mg
  • Vitamín A 3158.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Našleháme heru s vanilkovým cukrem. Přidáme tvaroh, smetanu, sůl, citronovou kůru a mouku. Zpracujeme těsto, které necháme hodinu odležet v chladu.

  • 2

    Z těsta rozválíme tenkou širokou placku dlouhou jako plech.

  • 3

    Rozdělíme ji na 3 části, každou potřeme povidly, posypeme ořechy a srolujeme.

  • 4

    Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na vymazaný plech.

  • 5

    Po vychladnutí nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu