Květy smažené z olihně
Suroviny
- 400 g Olihně
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Cibulka jarní
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 233 mg
- Draslík 301.3 mg
- Vláknina 1025.3 mg
- Vitamín A 1025.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oliheň podélně rozřízneme a na povrchu masa vytvoříme nožem mřížkový vzor. Oliheň nakrájíme na kousky o velikosti poštovní známky. Kousky olihně blanšírujeme několik vteřin v misce s horkou vodou. Poté vyndáme a necháme okapat.
-
2
Papriku nakrájíme na malé trojúhelníky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme minutu papriku, přidáme zázvor, rozetřený česnek, pokrájenou jarní cibulku, sůl a olihně a několik minut mícháme. Přidáme omáčku z černých fazolí, rýžové víno a promícháme.
-
3
Květy olihně přendáme na servírovací mísu, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.