Brambory s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1109 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 725.8 mg
- Vláknina 5297.5 mg
- Vitamín A 5297.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej, přidáme nakrájené brambory a 12–15 minut je za občasného míchání zvolna smažíme, až zezlátnou a změknou. Vložíme nakrájenou klobásu, drcený česnek a ještě asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme.
-
2
Vlijeme rybí vývar, sherry, přidáme očištěné mušle, kmín, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme přiléhající poklicí a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, až se slávky otevřou, kastrolem několikrát zatřeseme.
-
3
Odstraníme všechny slávky, které se neotevřely.
-
4
Směs slávek, brambor a klobásy přemístíme na velký talíř a přelijeme hustší šťávou. Ozdobíme koriandrem a horké podáváme.