Išelské dortíčky s ořechovým krémem
Suroviny
- 40 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Ořechy lískové pražené
- 50 g Ořechy vlašské
- 20 g Džem rybízový
- 100 g Poleva čokoládová
- 70 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 20 g Kakao
- 1 kávová lžička Rum
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 40 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 241.9 mg
- Vláknina 7597 mg
- Vitamín A 7597 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme mouku, kakao, vanilku, moučkový cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru a nastrouhané mandle. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 min odpočinout.
-
2
Ztuhlé těsto vyválíme na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme kolečka, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
-
3
Mezitím si připravíme oříškový krém - smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 10 minut. Přidáme rum, džem a pražené ořechy. Důkladně promícháme.
-
4
Rozehřejeme si čokoládovou polevu.
-
5
Na polovinu upečených koleček rozetřeme oříškový krém, druhou polovinu přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Poté kolečka spojíme, vložíme do papírových košíčků a když poleva ztuhne, můžeme podávat.