Mexický humr
Suroviny
- 250 g Cibule
- 150 g Máslo čerstvé
- 250 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Chilli paprička
- 10 g Oregano čerstvé
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 15 g Koriandr čerstvý
- 20 g Koriandr čerstvý
- 680 g Humr
- 3 g Kmín mletý
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 206.5 mg
- Draslík 1295.9 mg
- Vláknina 15749.8 mg
- Vitamín A 15749.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolová omáčka: smícháme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, drcený česnek, chilli papričku, koriandr, kmín. Přidáme fazole, osolíme a opepříme.
-
2
Každý humří ocásek rozřízneme podélně na poloviny, maso uvolníme, ale ponecháme v krunýři.
-
3
Česnekové máslo: máslo utřeme v misce, přidáme drcený česnek, nasekané čerstvé oregano, podle chuti osolíme, opepříme. Polovinou máslové směsi potřeme humří maso.
-
4
Humra dáme asi na 5 minut pod horký gril, až se začnou objevovat tmavá místa a je do hloubky prohřátý.
-
5
Zbylým česnekovým máslem potřeme humra a ozdobíme ho stočenými plátky limetky a snítkami koriandru. Servírujeme s fazolovou omáčkou.