Hostýnské kuře s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 54 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 167.9 mg
- Draslík 866.4 mg
- Vláknina 2088.8 mg
- Vitamín A 2088.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozporcujeme. Porce osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a dáme do pekáče, do kterého jsme na dno dali plátky slaniny.
-
2
Kuře obložíme plátky másla (50 g), přilijeme vodu a upečeme ho v troubě při 220°C dozlatova. Maso během pečení otáčíme, poléváme výpekem, pečeme přibližně 45-55 minut.
-
3
Očištěnou šalotku pokrájíme na kroužky. Čisté a omyté hříbky nakrájíme na plátky asi 3-4 cm silné. Klobásu nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme.
-
4
Upečené maso vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali teplé.
-
5
Do výpeku přidáme máslo, šalotku, hříbky a klobásu. Promícháme s utřeným česnekem, pekáč zakryjeme poklicí a v troubě dusíme asi 10 minut.
-
6
V topinkovači si připravíme z chleba topinky.
-
7
Na talíře rozdělíme porce upečeného kuřete, které obložíme hříbky, šalotkou a klobásou. Podáváme s topinkami.