Krůtí maso s houbami a šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 200 g Ucho Jidášovo
  • 300 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Cukr palmový
  • 3 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Olej palmový
  • 4 polévková lžíce Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 1556.6 mg
  • Vláknina 16387 mg
  • Vitamín A 16387 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 191.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody namočíme jidášovo ucho. Krůtí prsa vypereme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Šalotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Ve woku rozpálíme palmový olej a osmažíme na něm krůtí maso. K osmaženém masu přidáme šalotku a doměkka povaříme.

  • 3

    Do osmaženého masa přidáme palmový cukr, tamarindovou pastu a podlijeme vodou. Směs promícháme a povaříme.

  • 4

    Jako poslední přidáme okapané a pokrájené houby. Vše spolu smažíme, dokud se šťáva neodpaří.

  • 5

    Před servírováním jídlo posypeme výhonky alfalfa.

Komentáře k receptu