Kachní prsíčka rýžovými nudlemi a pórkem
Suroviny
- 250 g Nudle rýžové
- 300 g Kachní prsa
- 100 g Rajčata Cherry
- 500 ml Voda pitná
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Cukr palmový
- 1 ks Mango
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 32 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 907 mg
- Vláknina 10619.5 mg
- Vitamín A 10619.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tenké rýžové nudle uvaříme v osolené vodě, propláchneme a necháme stranou.
-
2
Z kachních prsou odstraníme kůži a nakrájíme je na kousky, které vložíme na půl hodiny do ústřicové omáčky.
-
3
Mezitím si připravíme zeleninu. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Mango oloupeme a pokrájíme na kostky. Omytá rajčata rozdělíme na polovinu.
-
4
Na rozpáleném oleji ve woku nejdříve osmažíme pórek, mango a rajčata, poté je dáme na stranu pánve. Přidáme maso a smažíme ho, dokud není měkké. K masu přidáme kokosové mléko a kari pastu a vše smícháme s osmaženou zeleninu. Krátce povaříme.
-
5
Nakonec do směsi přidáme nudle a zlehka promícháme.