Koňské řízky na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 800 g Koňské maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 l Voda pitná
  • 0.83 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 5397.2 mg
  • Vitamín A 5397.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou zeleninou, bobkovým listem a cibulí, osolíme, zalijeme citronovou šťávou a olejem a necháme do druhého dne odležet.

  • 2

    Uleželé maso očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky a naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.

  • 3

    V kastrolu osmažíme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájené houby, vložíme plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni 3 hodiny. Maso otáčíme a podléváme vodou.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme, vrátíme řízky a podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu