Suflé s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 275.3 mg
- Draslík 164.4 mg
- Vláknina 740 mg
- Vitamín A 740 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek. Do hrnce nalijeme mléko a odměřené množství vody, přidáme stroužky česneku, kromě jednoho. Uvedeme k varu, 15-20 minut zvolna vaříme, až česnek změkne a mléko s vodou se vyvaří na 250 ml. Necháme vychladnout a česnek v mléce mírně rozmačkáme.
-
2
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu smažíme. Postupně vléváme česnekové mléko.
-
3
Vaříme ještě 3 minuty. Omáčku přelijeme do velké mísy a necháme 10 minut zchladnout. Nasekáme zbylý stroužek česneku.
-
4
Do omáčky přidáme nasekaný česnek, nakrájený kozí sýr, žloutky, podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka a postupně jej přidáváme do česnekovo-sýrové omáčky, nejdříve 1 polévkovou lžíci, potom zbytek.
-
6
Misky na suflé vymažeme máslem, rozprostřeme do nich připravenou hmotu a pečeme 15-20 minut na 180 °C. Servírujeme, zdobíme pažitkou.