Koňský ovar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 1200 g Koňské maso
  • 200 g Mrkev kořen
  • 3 g Nové koření celé
  • 200 g Petržel kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 784.6 mg
  • Vláknina 5032.8 mg
  • Vitamín A 5032.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koňské maso vložíme do studené vody a necháme na úplně mírném ohni vařit zakryté.

  • 2

    Po dvou hodinách přidáme do vývaru kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, cibuli a necháme dál mírně vařit, až je maso měkké. Necháme vychladnout ve vývaru, potom vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme a podáváme s některou ze studených smetanových omáček.

Komentáře k receptu