Chřest s pikantním tvarohem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 30 g Lněné semínko
- 300 g Tvaroh jihočeský polotučný
- 50 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej olivový
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Chřest zelený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 22 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 151.1 mg
- Vláknina 3097.3 mg
- Vitamín A 3097.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pikantní tvaroh:
-
2
šalotku nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na drobné kousky a vše důkladně zamícháme do tvarohu. Krém rozředíme mlékem a ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme do krému do tuha ušlehanou šlehačku.
-
3
Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený okapaný chřest rozdělíme na talíře, na chřest upravíme tvarohový krém a na závěr pokrm posypeme lněným semínkem. Podáváme teplé.