Škubánky s jablečnými povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 22 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 674.7 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho na prkénko a nožem odkrajujeme přibližně stejné kousky těsta a vhazujeme je rovnou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným sádlem a doplníme ohřátými jablečnými povidly.