Bramborové lívance s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 21 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 52.9 mg
- Draslík 751.6 mg
- Vláknina 18933.3 mg
- Vitamín A 18933.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance.
-
2
V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník.