Čokoládovo-kávová bomba s pomerančovým likérem
Suroviny
- 200 g Čokoláda hořká
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr krupice
- 120 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Pomeranče
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 3 polévková lžíce Likér pomerančový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 26 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 207.2 mg
- Vláknina 5692.8 mg
- Vitamín A 5692.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 170C.
-
2
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.
-
3
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme metličkami do pěny. Postupně přišleháme vejce a poté mírně vychladlou čokoládu.
-
4
Smícháme mouku a kypřicím práškem a kakaem a polovinu vetřeme do směsi. Přilijeme polovinu smetany, poté vmícháme zbylou mouku a smetanu spolu s likérem a nastrouhanou kůrou z pomeranče.
-
5
Vlijeme do formy a pečeme asi 45min. Vychladnout necháme ve formě, poté vyklopíme a podáváme dozdobené dílky pomeranče.