Dušené skopové řízky na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1565 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 1064.2 mg
- Vláknina 3498 mg
- Vitamín A 3498 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, nakrájenou slaninu necháme vyškvařit. Do kastrolu klademe střídavě vrstvu brambor, cibule a masa, každou vrstvu osolíme, opepříme a zalijeme vypečenou slaninou. První a poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Vrstvy zalijeme vývarem a pozvolna zakryté dusíme 2 hodiny, až je maso měkké.