Obalované medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 200 g Strouhanka
  • 1000 g Vepřová panenka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1332 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 215.5 mg
  • Draslík 1153.8 mg
  • Vláknina 5825.2 mg
  • Vitamín A 5825.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové medailonky, naklepeme, nasolíme, opepříme. Rohlíky nakrájíme na malinké kostičky a promícháme se strouhankou. Medailonky obalíme v hladké mouce, v ušlehaném vejci a strouhance, kostičky rohlíku pořádně přitlačíme. Obalené medailonky opečeme na rozpáleném sádle dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ihned servírujeme s kolečkem citronu.

Komentáře k receptu