Makarony zapečené s tuňákem
Suroviny
- 25 g Sýr Parmezán
- 150 g Špagety, Makarony
- 60 g Žampiony čerstvé
- 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tuk
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Rajčata
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2.5 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 36 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 37.7 mg
- Draslík 532.7 mg
- Vláknina 9296.4 mg
- Vitamín A 9296.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme ve slané vodě s lžící oleje, poté je scedíme a propláchneme.
-
2
V pánvi rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené houby, papriku, česnek, oregano, sůl, pepř a rozebraného tuňáka na kousky.
-
3
Zapékací mísu vymažeme a dáme do ní polovinu makaronů, pokryjeme je směsí s tuňákem a přidáme zbývající makarony.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Postupně přiléváme mléko a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme makarony.
-
5
Na makarony položíme plátky rajčat a zasypeme je sýrem a strouhankou. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 25 minut při teplotě 200 stupňů.
-
6
Okamžitě podáváme.