Masové kuličky s rajčaty a olivami
Suroviny
- 500 g Telecí maso mleté
- 100 g Cibule
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Oregano čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 163.8 mg
- Draslík 711.3 mg
- Vláknina 7289.4 mg
- Vitamín A 7289.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí mleté maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru a vejce. Maso vypracujeme do hmoty z které vytváříme navlhčenýma rukama malé kuličky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme kuličky vedle sebe a zprudka zapečeme v troubě vyhřáte na 200 stupňů celsia.
-
3
V hrnci na zbylém oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata a na mírném ohni povaříme 5 minut. Přidáme olivy, čerstvé oregano, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme kuličky a společně dopékáme za občasného podlívání vody asi 20 minut.