Středomořské sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 12 špetka Tymián čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 14.7 mg
  • Vláknina 423.5 mg
  • Vitamín A 423.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a vykucháme ryby. Ze sardinek seškrábeme šupiny, omyjeme a necháme osušit. Do břišní dutiny ryb dáme špetku tymiánu. Sardinky přendáme do nekovové mísy, osolíme a opepříme.

  • 2

    V misce smícháme olej, citronovou šťávu, směsí přelijeme sardinky.

  • 3

    Necháme je marinovat v lednici 30 minut. Poté je vyndáme z marinády a dáme na mřížku grilu a grilujeme po každé straně 4 minuty. Občas je potřeme marinádou.

  • 4

    Sardinky podáváme horké.

Komentáře k receptu