Hovězí roláda se sleďovou nádivkou
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
- 60 g Slanina vepřová
- 150 g Sleď Baltický marinovaný
- 15 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 200 g Telecí maso mleté
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 202.6 mg
- Draslík 752.8 mg
- Vláknina 1223 mg
- Vitamín A 1223 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme.
-
2
Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
-
3
Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout.
-
4
Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme.