Hovězí roláda se sleďovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 60 g Slanina vepřová
  • 150 g Sleď Baltický marinovaný
  • 15 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Telecí maso mleté
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 202.6 mg
  • Draslík 752.8 mg
  • Vláknina 1223 mg
  • Vitamín A 1223 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme.

  • 2

    Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.

  • 3

    Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout.

  • 4

    Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme.

Komentáře k receptu