Řízky v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 198.2 mg
- Vláknina 2978.3 mg
- Vitamín A 2978.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polohrubé mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.
-
2
V kastrolu osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, vložíme plátky masa i s vypečenou šťávou a dusíme doměkka asi 30 minut, podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Poté přidáme protlak a smetanu, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.