Kuřecí stehna v rajské šťávě se zeleninou
Suroviny
- 250 g Ananas
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cibule
- 5 ks Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 8 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 789.3 mg
- Vláknina 4659.3 mg
- Vitamín A 4659.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme kuřecí stehna, která zbavíme kůže, vykostíme. Maso zbavíme šlach a tvrdých blan. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vypereme a osušíme v utěrce. Nakrájené maso ochutíme rýžovým octem a obalíme ho ve škrobové moučce Solamyl, promícháme.
-
2
Jako další si připravíme ananas a zeleninu. Omytou papriku zbavíme zrníček a dužiny, ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky jako poslední. Koriandrové lístky vypereme a nakrájíme na proužky.
-
3
Do pánve vložíme zeleninu s ananasem a necháme pár minut povařit. Do této směsi vložíme maso a vše spolu ještě chvíli podusíme. Koriandrové lístky vhodíme do směsi až nakonec.