Tuňák se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1281 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 85 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 310.5 mg
- Vláknina 1392.5 mg
- Vitamín A 1392.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuňáka vyndáme všechny kosti. Dáme ho do mixéru s petrželkou, ančovičkami a 2,25 dl olivového oleje. Rozmixujeme na hladkou omáčku. Do mixéru přidáme žervé a promícháme. Osolíme a opepříme.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, přidáme zbytek oleje a špagety a vaříme 10 minut. Poté špagety scedíme, vrátíme je do hrnce a dáme na mírný plamen. Přidáme máslo, promícháme, přilijeme omáčku a vmícháme ji do špaget.
-
3
Hrnec sundáme z plamene a jídlo rozdělíme na 4 ohřáté talíře.
-
4
Okamžitě podáváme.