Tuňák se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 60 g Petržel - nať
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 450 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Žervé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1281 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 310.5 mg
  • Vláknina 1392.5 mg
  • Vitamín A 1392.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuňáka vyndáme všechny kosti. Dáme ho do mixéru s petrželkou, ančovičkami a 2,25 dl olivového oleje. Rozmixujeme na hladkou omáčku. Do mixéru přidáme žervé a promícháme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, přidáme zbytek oleje a špagety a vaříme 10 minut. Poté špagety scedíme, vrátíme je do hrnce a dáme na mírný plamen. Přidáme máslo, promícháme, přilijeme omáčku a vmícháme ji do špaget.

  • 3

    Hrnec sundáme z plamene a jídlo rozdělíme na 4 ohřáté talíře.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu