Omáčka z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Nové koření celé
  • 3 g Bobkový list
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Smetana zakysaná 14%
  • 4 g Majoránka
  • 200 g Bramborové noky
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 498.1 mg
  • Vláknina 3138 mg
  • Vitamín A 3138 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut.

  • 2

    Vývar scedíme, koření vyndáme, maso nakrájíme najemno nebo posekáme. Maso vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, provaříme, ochutíme majoránkou, podle chuti dosolíme. Krátce povaříme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s bramborovými noky.

Komentáře k receptu