Bramborové a rybí smaženky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 7 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 193.9 mg
- Draslík 1074 mg
- Vláknina 9634 mg
- Vitamín A 9634 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.
-
2
Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.
-
3
Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.
-
4
Poté je necháme osušit a podáváme horké.