Platýsová filátka s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Platýz - filety
  • 125 g Hroznové víno
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1.25 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Mléko nízkotučné
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 609.1 mg
  • Vláknina 1763 mg
  • Vitamín A 1763 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu