Platýz na žampionech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl celerová
  • 4 ks Rajčata
  • 4 plátek Platýz - filety
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 438.7 mg
  • Vláknina 3578.5 mg
  • Vitamín A 3578.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pergamenový papír dáme na mřížku grilu a na něj položíme plátky ryb. Postříkáme je limetkovou šťávou a posypeme celerovou solí a pepřem. Plátky zapékáme na rozpáleném grilu 8 minut, bez obracení.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm houby cca 5 minut.

  • 3

    V pánvičce prohřejeme pokrájená rajčata. Houby i se šťávou z pánve a rajčata z pánvičky rozdělíme na talíře s jednotlivými porcemi platýza.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu