Bačovský závin s Oštiepkom a klobásou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Sýr Oštiepok
  • 350 g Zelí kysané
  • 200 g Klobása uzená
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 4636.4 mg
  • Vitamín A 4636.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve vývaru ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně pomeleme.

  • 2

    Do misky nastrouháme 100 g ovčího uzeného sýru Oštiepok a 100 g si nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si pikantní uzenou klobásu.

  • 3

    V míse pomleté brambory smícháme se solí, 1 vejcem a hladkou moukou. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a rukama dobře propracujeme. Pod těsto si dáme pečící papír a válečkem ho rozválíme na sílu asi 1 cm. Na plát těsta rozložíme nakrájené plátky sýra, na něj položíme za sebou 2 nožičky klobásy a pomocí pečícího papíru závin svineme.

  • 4

    Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 15 - 20 minut při 200°C.

  • 5

    Závin po 15 - 20 minutách potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a závin zprudka dopečeme (přibližně 5 - 8 minut při 220°C), až je kůrka zlatá.

  • 6

    Závin nakrájíme na porce a podáváme ho teplý i studený s kysaným zelím.

Komentáře k receptu